De weldaad van geraniumolie

Gepubliceerd op 29 december 2023 om 19:43

Deze week ondervond ik enkele nachten de invloed van de laatste Volle maan van 2023. Hoe? Ik sliep onrustiger, had moeite met inslapen en ook het mediteren ging moeizamer. Het leek wel of ik meer moeite had met ontspanning en overgave.

Na enkele woelige nachten brak het slaaptekort me zuur op. Ik had nood aan een echt me -time momentje en koos voor een lekker warm badje met een handvol Zechsal Magnesium navulzakje 750g voetenbad.

Daarbij voegde ik een beetje basisamandelolie en enkele druppels geraniumolie. 

Ik probeer bij de keuze van de essentiële olie steeds af te gaan op mijn intuïtie, al zit daar natuurlijk ook wel wat kennis en ervaring tussen.

Toch was ik aangenaam verrast van het effect van deze geraniumolie. Niet alleen was de geur heel rozig, maar er zat ook een frisheid in die een beetje deed denken aan citroen. Ik kon me meteen ontspannen en voelde ook mijn spieren lossen.

Na het deugddoende badmoment besloot ik dus even om toch alle eigenschappen te bekijken en was aangenaam verrast! Niet alleen is geraniumolie heel goed voor de huid (en een stuk goedkoper dan dure rozenolie), je kan ze ook inzetten om je haar een echte gezondheidboost te geven. Ook prima te combineren met tea tree olie...om de huid nog optimaler te verzorgen!

De olie is ook een echte vrouwenolie en biedt dus soelaas bij pijnlijke maandstonden die gepaard gaan met buikpijn. Maar ook tijdens de overgangsperiode is deze olie inzetbaar. Denk maar aan overmatig transpireren, opvliegers en stemmingswisselingen.

De citroengeur kan dan weer worden gebruikt om insecten op afstand te houden. Vooral handig in de zomermaanden, lijkt me.

Maar het meest verrast was ik door de effecten op mijn humeur! Ik was op slag weer goedgezind en de uurtjes slaap die ik tekort kwam, was ik al snel vergeten. In combinatie met Ylang Ylang olie, werkt dit nog beter! Geraniumolie ontspant dus vooral het hart en werkt dus positief op het hartchakra. Ze herstelt het evenwicht en maakt je weer vrolijk bij enige neerslachtigheid. Ze opent de ogen voor de goede kant van het leven!

Geranium helpt je op spiritueel vlak om het contact met de Zon en de Maan te herstellen. Vandaar mijn intuïtieve keuze voor deze olie tijdens de afgelopen Volle maan! Ik zag vooral veel gelijkenissen tussen deze olie en de werking van de maansteen. Ook deze is een echte vrouwelijke steen die perfect inzetbaar is voor de meeste van bovenstaande zaken.

Geraniumolie kan dus op verschillende manieren worden ingezet en toegepast! In bad, zoals hierboven vermeld, in de vorm van een haar -of gezichtsmasker of als geurtje in een diffuser of auraspray.

Meer weten? Ik help je graag op weg...

Ik werk trouwens ook aan een nieuwsbriefje! Wil je vanaf 2024 wekelijks van mij maandelijks een nieuwsbrief ontvangen? Registreer je dan via het formulier hieronder.

 

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.