Vrouwelijke energie ten top

Gepubliceerd op 21 februari 2024 om 14:36

Voor mij een mijlpaal in spiritueel ontwaken...

De afgelopen jaren/maanden was ik diep verdiept in mijn zielsreis en heb ik tijd genomen om te luisteren naar wat mijn ziel mij te vertellen had. Wat voelde goed? Wat wilde ik gaan doen? Wat is mijn missie en waar zitten mijn talenten?

Hoewel deze ontdekkingstocht voor mij nog maar aan het begin staat, resoneerde ik steevast met heel veel zaken die te maken hadden met de vrouwelijke energie. Het leek wel of dit thema dan ook telkens terug kwam in de boeken die ik las, de opleidingen die ik volgde, de producten die me meest aanspraken en zelfs in mijn keuze van edelstenen voelde elke steen met een vrouwelijke energie heel vertrouwd.

Tijdens een laatste intuïtieve channeling kreeg ik dingen te horen over vorige levens waarbij ook de 'brandstapelangst' naar voor kwam. Voor wie hier niet is mee vertrouwd...

Deze term werd door heks en auteur Susan Smith in het leven geroepen wanneer het gaat om vrouwen (en ook mannen) die in vorige levens aan het werk waren als magiër, healer, lichtwerker, kruidenvrouw, vertrouwenspersoon, ...en die zich op de Oude Religie baseerden van de Natuurwet om andere mensen te helpen. Zij werden gedurende een bepaalde periode (circa 15e tot 18t eeuw) bespot, gevangen genomen, gemarteld, verbannen, gedood, al dan niet door verbranding of onthoofding.

Ook dat resoneerde volledig en de angst om te zeggen wat je gelooft, wat je kan en uitspreken welke dingen je graag wil doorleven, dat was ook heel herkenbaar.

Toch beet ikzelf een klein jaar door deze 'zure' appel heen en begon mijn eigen project. Een project dat nog groeiende is, maar wat vooral mijn vrouwelijke energie deed groeien. Hoe meer ik uitsprak wat ik geloof, waar ik voor sta en wat ik voel, hoe meer vrouwelijke energie mijn richting uitkomt.

Geloof het of niet, maar het voelt vaak aan alsof er een 'band' is of zelfs een verbond tussen veel vrouwen die mijn pad kruisen. Een band die heel 'sterk' voelt, die mededogen en passie laat delen, maar ook verdriet en kwetsbaarheid. En juist dat maakt ons vrouwen 'sterk'. We delen vaak lief en leed, durven ons kwetsbaar opstellen, maar halen ook daar net onze kracht vandaan.

 

Om die reden heb ik dan ook de cursus 'Vrouwenverbinding in de natuur' in het leven geroepen, waar ik nu volop aan aan het schrijven ben. Het wordt een krachtcursus, eentje die ons vooral gaat laten verbinden met onszelf, andere vrouwen en de natuur, die ons gaat leren voelen hoeveel kracht we in ons hebben en ons gaat terugbrengen naar de brandstapelangst. Deze schaduwkant moeten we door om onszelf te bevrijden. En dat kunnen we ook samen.

Ik koos ereergisteren voor mijn spiraal te laten verwijderen, ...terug naar puur natuur, terug naar mijn eigen vrouwelijke energie en alles wat daar bij hoort. Maandelijkse bloeding, buikpijn, hoofdpijn en emotioneel een rollercoaster, maar ik wil het gaan voelen. Ik ben in de laatste bloeiperiode van mijn vrouwelijke leven en deze wil ik op en top genieten! 

En jij? Wanneer voel jij jouw vrouwelijke energie stromen? Wanneer ben jij als vrouw in je element? Waar zitten jouw vrouwelijke krachten?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.