Hsp of Highly Sensitive Person, een term die veel omvat en voor veel mensen van toepassing is. Zoals je in dit blogbericht kan lezen: Mijn hoog gevoelige lijf en voeten

ben ook ik een HSP'er die door de jaren heen heeft leren omgaan met mijn prikkelgevoelige lijf. 

Hooggevoeligheid kan in zoveel vormen en situaties voorkomen en is voor iedereen anders te ervaren. Beknopt kan je zeggen dat op de één of andere manier prikkels veel meer en harder binnenkomen. Dit kan gaan over geluiden, gevoelens, energie, maar ook geuren en smaken.

Mensen met HSP zijn meestal heel empatisch omdat ze de dingen goed en beter aanvoelen. Dit is hun kracht!  Ook mijn kracht!

Ze zijn gevoelig(er) maar hierdoor hebben ze meer nood aan ontprikkelen en gronden. Weer dicht bij zichzelf komen en weer opladen...

en daar is niks mis mee. Alleen is onze snelle samenleving niet afgestemd op mensen die net rust dienen in te bouwen, momenten nodig hebben om weer op te laden,...Hier loopt het vaak mis. Mensen met hoge kwaliteiten en motivatie haken af omdat ze onvoldoende kunnen opladen of te weinig tijd krijgen om dingen te doen waar ze energie van krijgen.

Dit zorgt voor een hogere graad van depressie en burn -out, iets wat we de laatste jaren alleen maar zien toenemen.

 

Het gamma producten dat ik hieronder aanbiedt, zijn dingen die mij als hoog gevoelig persoon heel goed helpen en geholpen hebben. 

Uiteraard is dit iets wat je dient uit te proberen en wat je zelf moet ervaren.

Zo ben ikzelf iemand die letterlijk met mijn blote voeten in de aarde ga staan om te kunnen 'gronden'. Ik heb nood aan contact met de natuur om te ontprikkelen en op te laden. Ik heb veel aan meditatie voor het slapen gaan.

Voor anderen kan dit bijvoorbeeld ook zijn door de rusten, te lezen of muziek te luisteren. 

Yoga helpt me dan weer om spanning uit mijn lijf te halen en los te laten.

Wil je graag advies of ondersteuning? Ga dan naar mijn pagina Consult en vul daar het contactformulier in om samen een afspraak te maken. Ik coach jou om je hoog gevoeligheid om te zetten in kracht en leer je hoe je dit kan doen!

Er is ook een workshop rond HSP, die je leert je hoog gevoeligheid om te zetten in een kracht! Interesse? Surf dan naar de pagina Workshop en schrijf je in!

HSP aromatherapie