Mijn hooggevoelige lijf en voeten

Gepubliceerd op 11 juli 2023 om 17:07

Begin deze vakantie ging ik na lang aarzelen langs bij een voetreflexologe. Zelf was ik (nog) niet voldoende vertrouwd met wat dit allemaal kan doen en losmaken en dus ging de controlefreak in mezelf op zoek naar meer informatie. Ik kende het alleen vanuit mijn verleden in de kinderopvang, waarbij voetreflexologie wordt aangeraden bij jonge kinderen die hardnekkig kampen met sinusitus en oorpijn. 

Omdat ontspanning vinden en durven loslaten voor mij altijd al moeilijk is geweest en hoewel ik de pijnpunten in mijn leven wel voldoende ken en weet te benoemen, wil dit nog niet zeggen dat ik ze ook zomaar weet op te lossen of weg te werken. Ik werk er al jaren voor mezelf aan om mijn pijnpunten te omarmen en om te buigen naar iets positiefs en dat is me zeker en vast al gelukt (zeg ik nu met veel zelfvertrouwen). Maar uiteraard blijven er zoals bij iedereen wel dingen die blijven hangen of die moeilijk te verwerken zijn. Ik wou de voetreflexologie dan ook een kans geven om rust in mijn hoofd te brengen en eventuele energetische blokkades op te heffen.

Afgelopen jaar was ook voor mij niet zo makkelijk op professioneel vlak. Ik nam veel te veel hooi op mijn vork en heb na enkele maanden op tijd gevoeld dat ik begon te verdrinken. Net op tijd heb ik voor mezelf en mijn omgeving aangegeven dat het genoeg was. Ik bekom nog steeds van deze heftige periode, maar voel de ontspanning wel toenemen. 

Al deze zaken van afgelopen jaar kwamen aan bod tijdens mijn sessie voetreflexologie. Ik stond als het ware perplex, want zelfs pijnpunten die ik dieper verborgen houdt, zijn ook toen naar boven gekomen. Ik voelde bevrijding en ook de verwondering dat mijn lijf en ook mijn voeten aangeven waar het moeilijk gaat, waar het geblokkeerd zit, waar het pijn doet...letterlijk en figuurlijk.

De eeltlaagjes op mijn voeten, zijn de beschermlaag rond mijn pijnpunten en verdrietjes. Wat is een mensenlijf toch sterk en knap!

Ik kreeg na deze sessie een open blik. Door het verdriet even toe te laten, heeft het plaats gemaakt voor een duidelijk spoor naar de toekomst. Mijn toekomst...

Ik voelde  ook de steun van de etherische olietjes heel sterk...

's Avonds sprayde ik de auraspray 'rozenkwarts' in de kamer. Ik kan echt wel wat meer zelfliefde gebruiken en deze spray geeft je instant een gevoel van steun en liefde. Het rozenkwartsarmbandje had ik al om de pols...

Ik gebruik ook de 'petit grain' en 'lavendel' olie om ontspannen te kunnen inslapen en doorslapen. Even minder piekeren... even die denk-knop proberen uit te zetten. 

Het hele HSP -gamma vindt je trouwens op de website. De 'pull in' HSP roller geeft je instant hulp om een beschermend laagje rond jezelf te leggen, zodat prikkels minder actief worden opgenomen. Gebruik hem voordat je een moeilijke situatie tegemoet gaat, zoals een vergadering, een familiebezoek,...waar je niet zo positief tegenover staat of waar je 'leeg' van terug komt. Schakel de energievreters dus uit met dit handige hulpmiddeltje.

Ook de 'Protection' HSP olie en spray kunnen goed helpen wanneer je jezelf wil beschermen tegenover 'slechte' invloeden van buitenaf.

Kortom, mijn hooggevoelige lijf en voetjes hebben genoten van deze sessie voetreflexologie en alle dingen die daarbij vrij of los zijn gekomen, hebben me ruimte gegeven om te ademen, om met een heldere blik te kijken naar wat ik wil, om mijn toekomst concreter uit te stippelen en hierbij dicht bij mezelf te blijven.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.