Liefde is de meest krachtige vibratie van het universum

Gepubliceerd op 12 februari 2023 om 14:25

Wanneer ik me eindelijk achter de PC zet om dit artikel te schrijven, nadert 14 februari met rasse schreden. Valentijnsdag is nooit mijn en ons ding geweest en mijn onuitgesproken afkeer van die ene dag, voel ik nu met heel mijn lijf en leden weer. Nooit eerder dacht ik erover na waarom ik deze dag niet speciaal vindt of overroepen, maar naar aanleiding van deze blog, ging ik voor mezelf op zoek. 

 

Waar zit de oorsprong van Valentijn? Voegt het ware verhaal een meerwaarde toe? Mijn spirituele ziel zocht vooral naar zinvolheid in deze nu zo commerciële dag. 

 

De oorsprong ligt in verschillende verklaringen. Zo zou er ooit een priester zijn geweest ca.300 jaar na christus, die vooral veel goeds deed voor anderen. Zijn naam was Valentinus. Op een dag verzorgde hij de dochter van een Romeinse krijgsheer, die leed aan slechtziendheid. Het meisje vond haar zicht terug en de Romeinse krijgsheer was Valentinus zo dankbaar, dat hij zich liet bekeren. Dit was echter niet naar de zin van de Romeinse oppelbevelhebber, die prompt Valentinus liet onthoofden. Valentinus werd daarna door de Katholieke Kerk heilig verklaard en zijn verjaardag op 14 februari werd een herdenkingsdag voor diegene die goed zouden doen voor anderen.

Een andere verklaring ligt in een heidens gebruik ten tijde van de Romeinen, waarbij op 14 februari de namen van alle ongehuwde jongemannen en jonkvrouwen in een schaal werden gedaan en daarna mocht ieder een partner uit de schaal halen om die dag mee door te brengen.

Nog een andere verklaring is te vinden in het tijdstip. Vanaf half februari zouden vogels hun partner uitkiezen, alvorens aan de broedtijd te beginnen. Het is de tijd waarin de lente zich aankondigt en waarbij je de vogels opnieuw hoort fluiten.

Wat de oorsprong van deze dag ook mag zijn, het heeft me niet overtuigd in de manier waarop dit vandaag de dag wordt gevierd.

 

In de relatie met mijn echtgenoot hebben we dit nooit een deel laten uitmaken van ons samenzijn. Cadeautjes kopen voor elkaar ter gelegenheid van deze dag, een etentje met z'n twee, ... het heeft nooit op onze agenda gestaan op 14 februari. Van meet af aan waren we het er beiden over eens dat het vieren van de liefde op een andere manier kan en zich niet hoeft te beperken tot die ene speciale dag. Respect, wederzijds vertrouwen, een relatie waarin liefde en vriendschap belangrijk zijn, daar werk je elke dag aan, dat beperkt zich niet tot het geven van een bloemetje of een kaartje.

 

Toch voel ik wel het belang van (zelf) liefde in deze periode van het jaar. Vanuit eigen ervaring en wat ik bespreek met mensen rondom mij, is februari een moeilijke maand. De winter heeft lang genoeg geduurd, mensen verlangen naar zon, buitenlucht en nieuwe energie. Sociale contacten staan in de wintermaanden veelal op een lager pitje, maar ook onze eigen energie lijkt aan het einde van deze donkere periode ook echt op.

Op die moment is de extra aandacht, de geborgenheid, het sociale contact, ... meer dan welkom. Veel mensen snakken weer naar die heerlijke buitenlucht, naar de geur van de natuur, naar de warme zonnestralen, naar het gefluit van de vogeltjes.

 

Wil je in deze donkere periode dus jouw hart en dat van je zielsgenoten eens extra verwennen? Wil je jouw hart weer vullen met vriendschap, respect, mildheid en passie? Dan moet dat volgens mij gedurende heel deze donkere maand februari kunnen. Maar hoe?

Wist je dat er edelstenen zijn die jouw hart weer sterker kunnen maken? Die een kracht uitstralen die zich manifesteert in jouw hartchakra? De rozenkwarts en de groene jade zijn hiervoor uiterst geschikt. Je vindt de armbandjes terug in de webshop. Je kan ze dragen om op die manier de kracht van deze bijzondere edelstenen te verbinden met je hart. Uiteraard zijn ze ook een ideaal klein cadeautje voor een lieve vriend of vriendin.

Onder de essentiële oliën zijn er ook enkele echte hartversterkers. De meest gekende en ook iets duurdere olie is rozenolie. De roos is dus zeker en vast niet voor niets dé bloem als symbool voor de liefde. Rozenolie is echter moeilijker te winnen omdat je er een massa rozenblaadjes voor nodig hebt om tot enkele druppels essentiële olie te komen. De Bulgaarse Roos en de Geranium zijn hier dan fijne alternatieven als het gaat om de rozengeur. Ze hebben hetzelfde effect op het gemoed, maar zijn iets goedkoper in aankoop. Heerlijk in een aromaverstuiver. Bovendien zorgt het fijne aroma ook voor een gezonde zelfliefde. 

Bioflore Bulgaarse Rozenolie (3% verdund) 15 ml

Wil je jouw aroma net iets pittiger? Voeg dan Kardemomolie en/of Tijmolie toe. Kardemom helpt om te ontspannen en rust te geven, tijmolie geeft je moed en doorzettingsvermogen. Bioflore Saturejatijmolie bio 10ml

De Synergie 'Overzeese zoetheid' van Bioflore is ook echte aanrader voor het hart. De synergie zorgt voor emotioneel welzijn en evenwicht én kan de tijd als het ware stoppen. Met zijn ingrediënten van Zoete Sinaas, Kaneel, Ylang Ylang, Citronella en nootmuskaat is hij een ideale liefdespartner. Ook een ideaal cadeautje om iemand te schenken die het goed kan gebruiken.

Bioflore Overzeese zoetheid bio olie blend 15ml

Februari kan ook de maand zijn dat jouw immuunsysteem een duwtje nodig heeft. Gebruik elke straal van een vroeg lentezonnetje om naar buiten te trekken en vitamine D op te doen, eet voldoende groene groenten en fruit, maak een frisse wandeling en geniet daarna van een heerlijk kopje kruidenthee. Kaneel en gember zijn hierbij echte energieboosters!

Kortom zorg in de maand februari extra goed voor jezelf en voor de mensen rondom jou! Dat is mijn Valentijnsadvies!

Liefs 

 

Ilse

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.